· 

BLOG: Testpanel Trainingsvoertjes

Dogsblog Hondenschool Nunspeet Hondentraining

Met welke voertjes kun je het beste trainen? Dogsblog zocht het voor jullie uit! Lees daarom snel verder en profiteer ervan met de volgende cursus!

Als trainer krijg ik vaak op het veld te horen; ja maar hij doet het bij jou wel omdat jij lekkerdere koekjes hebt! Mijn ervaring is dat dit helemaal niet waar is, als trainer maakt het vaak niet uit wat ik mee neem, de hond vind dit over het algemeen lekkerder omdat het iets anders is dan wat jij hebt!

 

Maar met welk voertje kom jij goed voor de dag en kun jij je hond wel lekker belonen? Dogsblog zocht het voor je uit!

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus

Gekookte Kip

Gekookte kip kun je zo zelf maken, je koopt kipfilet, snijd dit in blokjes en kookt het een paar minuten en tadaa je hebt een een beloning voor je hond. Heb je teveel gekookt? Laat dit afkoelen en stop ze in portiezakjes in de vriezer. Een dag voor je ze wilt gebruiken laat je ze in de koelkast ontdooien.

 

Geur:

Het ruikt gewoon naar kip, dus als je kip niet vies vind is de geur gewoon prima!

 

Structuur:

De gekookte stukjes zijn korrelig en soms wat vettig aan je handen. Het is wel heel makkelijk in nog kleinere stukjes te breken dus dat is dan wel weer fijn.

 

Smakelijkheid:

Olaf doet een MOORD voor gekookte kip! Hij zou er zelfs voor door een brandende hoepel springen. Mijn ervaring is dat vrijwel alle honden dit een heel lekkere beloning vinden!

 

Prijs:

De aanschaf van een stuk kipfilet, dit is meestal zo tussen de 2-4 euro.

 

Eindoordeel: 8,5

Er zit vrij veel voorbereidingswerk aan, je handen houdt je niet heel erg schoon tijdens het trainen maar je hond vind het verrukkelijk! Bovendien kun je het gekookte bouillon over zijn brokjes heen gieten (wel even af laten koelen natuurlijk), dan heeft hij ook nog eens een extra lekker avondmaaltje!

 

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus

Puppytrainers/Hondentrainers

Dit zijn de trainersnoepjes die je in grote potten in de dierenwinkel kan kopen! Vaak in allerlei kleurtjes en 'smaakjes'. Dit zijn vrij 'chemische' zachte breekbare snoepjes. Het bestaat vrijwel altijd uit granen, plantaardige bijproducten en dierlijke bijproducten. Meestal wordt er ook nog gebruik gemaakt van geur kleur en smaakstoffen.

 

Geur:

Dit voertje ruikt vaak ook een beetje chemisch maar niet persee heel erg vies.

 

Structuur:

De voertjes zijn makkelijk in kleinere stukjes te breken, ze zijn niet zo vettig als de kipfilet en als je je hand even afveegt blijven ze 'vrij schoon'. Wat dat betreft een handig voertje.

 

Smakelijkheid:

Olaf vind deze snoepjes prima, maar niet persee heel lekker. Mijn ervaring is dat honden het thuis prima doen voor dit snoepje maar als er meer prikkels zijn en ze kunnen kiezen tussen de buurhond of dit voertje, dat de buurhond het meestal wel wint.

 

Prijs:

Een grote pot zoals op deze foto (a 700 gram) kost rond de 15 euro.

 

Eindoordeel: 6,5

Dit is een prima voertje voor thuis. Nadeel vind ik dat ze vrij weinig, eigenlijk geen, gezonde ingrediënten bevatten. Dit is niet per definitie slecht, wij eten ook wel eens graag een winegum i.p.v. altijd een snoeptomaat maar moet je veel trainen kun je beter voor een gezondere keuze gaan.

 

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus Martin Gaus Trainingsworst

Martin Gaus Trainingsworst

Deze trainingsworst is ENORM! Je moet hem echt in kleinere porties opsnijden en net als met de kipfilet in zakjes in de vriezer leggen. De worsten zijn gemaakt van verse kalkoen, zeewier en aardappelzetmeel.

 

Geur:

Als je de worst open maakt komt er een sterke geur af die me doet denken aan saté.

 

Structuur:

De worst is fijn in kleinere stukjes te snijden. Ze korrelen niet heel erg maar zijn wel makkelijke breekbaar. Het is wel vetter dan de snoepjes van hierboven en na het trainen is het wel fijn om je handen te wassen vanwege de geur die aan je handen blijft zitten.

 

Smakelijkheid:

Olaf heeft altijd volle aandacht voor me als ik deze worst in mijn voertasje heb zitten! Dit vind hij een heerlijke beloning waarhij graag wat extra's voor doet!

 

Prijs:

ca. 5 euro voor 800 gram

 

Eindoordeel: 9

Deze worst is ten eerste al een heel stuk goedkoper dan een pot chemische snoepjes. Je moet ze wel zelf in kleine stukjes snijden maar je haalt er ook gerust tussen de 7-10 porties uit. De hond vind het heeeerlijk en het is ook niet ongezond! Al met al een hele fijne worst om te trainen!

 

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus gedroogde runderhart

Gedroogde hart/long

Ook dit is een populair trainervoertje! Het is letterlijk gedroogde hart of long of ander orgaanvlees. Meestal is het van paard of rund. Het is ook een heel geschikt trainertje voor honden met een bepaalde allergie.

 

Geur:

Deze trainertjes ruiken niet persee vies. Ze ruiken naar gewoon gedroogd vlees.

 

Structuur:

Het is een vrij harde structuur die wel breekbaar is. Er zitten soms grotere stukjes in die je voor je pup dan dus echt even moet breken. Gemiddeld zijn ze de grote van een bruine boon of groter.

 

Smakelijkheid:

Mijn ervaring is dat honden deze voertjes heel erg lekker vinden!

 

Prijs:

Dit is niet het meest voordelige voertje; een potje van ruim 300 gram kost 12,95 euro. Een andere optie ook om ze zelf te drogen met een speciale droger. Dit is dan voordeliger.

 

Eindoordeel: 8

Honden vinden dit erg lekker! Omdat het een droog voertje betreft blijven je handen schoon en je kunt hem ook nog eens kleiner maken. Het perfecte voertje dus! Alleen daar betaal je dan dus ook voor. Het is een vrij duur voertje maar je hond is je zeker dankbaar!!

 

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus

Gesneden Kaas

Als het gaat om trainen moet je vooral zorgen dat je soms iets anders uit de kast haalt. Zo kun je dus ook kiezen voor kaas als trainertje. Een voordeel hiervan is dat je lekker samen kunt snoepen ;-).

 

Geur:

Lekker! Wie houdt er nu niet van kaas!

 

Structuur:

Kaas is makkelijk in kleine blokjes te snijden en ook daarna nog weer makkelijk te breken

 

Smakelijkheid:

Er zijn veel honden die kaas heel lekker vond! Babs van mijn moeder wilde tijdens het trainen vooral de kaas, de worst haalde ze haar neus voor op!

 

Prijs:

Het goedkoopste blok koop je in de supermarkt al voor 5 euro.

 

Eindoordeel 7,5:

Absoluut niet de meest gezonde keuze maar zeker een goede keuze om eens af te wisselen. Kaas bevat vrij veel zout dus zorg dat je deze niet structureel geeft. Een ander goedkoop alternatief dat iedereen wel in huis heeft is een rauwe frikandel. 

 

Conclusie:

Persoonlijk ben ik groot fan van de Martin Gaus Trainingsworst! Hoe dan ook is het belangrijk dat je je beloningen afwisselt en niet altijd het zelfde voert! Het kan zijn dat jouw hond in huis andere beloningen lekker vind dan buiten of op het hondenveld!

 

Bovendien kan het ook maar zo zijn dat jouw hond een voertje helemaal niet als beloning ervaart maar liever een balletje krijgt! Zoek dus altijd naar de juiste beloning.

 

 

Hondenschool Nunspeet Elburg Harderwijk Hondentraining Puppycursus