In de ideale wereld...

Soms gebeuren er dingen in de hondenwereld maar ook in het gewone leven waardoor je eens goed gaat nadenken over hoe de perfecte wereld er uit ziet in jouw optiek. Ook deze week is zo'n week. Door bepaalde omstandigheden ga ik bij mezelf denken; maar wat zou ik dan wel willen? Wat is mijn perfecte wereld? En bestaat die wel of is dat slechts een utopie?

 

Als je aan mij zou vragen wat ik zou willen bereiken dan kan ik daar niet direct echt een antwoord op geven. Ik weet wel dat ik graag alle hondeneigenaren een stapje dichterbij hun hond wil brengen en dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden. Ik weet ook dat ik graag de weg bewandel die op een positieve leuke manier er voor zorgt dat hond en mens dichter bij elkaar komen.

 

Ik zou zo graag willen dat alle nieuwe hondeneigenaren de handigheid en timing die de ervaren en goede trainers hebben ook zouden hebben, dan hebben ze het een stuk makkelijker op de moeilijke momenten. Ook zou ik willen dat zij meer kennis krijgen over de manier waarop honden leren, leven en communiceren. Dit zijn allemaal dingen die ik wens voor mijn cursisten en daarvoor doe ik dan ook hard mijn best om ze daarbij te helpen.

 

Buiten deze zaken om droom ik van een wereld waarin respectvol met elkaar om gegaan wordt. Dat men dus niet, als je er een keer voor kiest om je pup op te tillen uit een spannende situatie, hardhandig wordt aangesproken dat je dan je hond verpest en dergelijke. Nee, je helpt juist je hond en in mijn optiek is dat nooit verkeerd! Echter heb ik hier geen invloed op, ik kan alleen mijn cursisten onderwijzen en ze een juist rugzakje meegeven met kennis en hopen dat ze zich in deze situaties staande kunnen houden.

 

Echter is mijn allergrootste wens niet de cursist op zich maar de samenleving waar wij in leven. Ik wens een samenleving waarin we elkaar niet continu wijzen op wat fout gaat, maar probeer elkaar te onderwijzen. Leer van elkaar, ook de slechte wegen kunnen zeer nuttig zijn. Zonder slecht bestaat er immers geen goed.

 

Bovendien zou ik zo graag willen dat we allemaal, cursist, instructeur, therapeut, dierenarts, bekend en onbekend, eens de handen in elkaar slaan voor het grotere geheel, namelijk het positief trainen als norm gaan leggen voor de opvoeding van honden in plaats van alleen maar te blijven wijzen hoe het niet moet. Daar staan we immers voor toch? Focus op het goede, niet op het slechte!

 

Daarom wil ik IEDEREEN in hondenland oproepen om minder te gaan moddergooien en vooral te gaan kijken naar manieren waarop we de positieve methode, hoe je die dan ook inricht, met of zonder clicker, onder de man krijgen.

 

Hoe mooi zou het zijn als we vanuit Gaus, Tinley, Annorlunda, Raad van Beheer, Kynologenclubs, jachtverengingen ect. ect. ect. nu eindelijk eens echt zouden kunnen samen komen, de handen ineen kunnen slaan en een begin kunnen maken van een nieuw tijdperk namelijk het tijdperk:

 

Hondentraining 2.0 positieve training!!!

 

Dat is mijn droom!

Reactie schrijven

Commentaren: 0