Herfst = Indooractiviteiten!

weimaraner, indoor, spelen, denkwerk

De herfst slaat toe en we zijn weer meer met onze honden in huis te vinden. Zeker op van die dagen dat het alleen maar zeikt van het regenen dan vindt zelfs menig hond het niet leuk om naar buiten te gaan. Ze kijken je een keer aan zodra je met ze naar buiten loopt alsof je niet goed wijs bent, rennen gauw naar de overkant voor een plasje en lijken je haast meteen weer naar binnen te trekken. Sja, wat doe je dan om er voor te zorgen dat je hond toch zijn ei kwijt kan? Daarom 4 leuke binnen activiteiten die je zo kan oppakken!

1. Kong

Je kunt je niet voorstellen hoeveel honden er dol zijn op de KONG! Dit is een rubberen speelgoed met een gat erin die je kunt vullen met snoepjes of speciale pasta's. Je kunt werkelijk van alles in je kong stoppen! Is je hond dol op pindakaas? Smeer je dat er in! Je kunt hem vullen met kipfilet of zelfs met wortels. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hierdoor is de KONG ook meteen een geweldig speeltje waarmee je hond een tijdje lekker zoet is met uitlikken. Hiermee is het dus ook een handig managementmiddel voor als je even geen tijd hebt om je (jonge) hond in de gaten te houden!

 

 

2. Denkwerkpuzzels

Hondenpuzzels zijn een andere leuke binnenactiviteit die je kan doen met je hond! Dit is eigenlijk een soort denkwerk en je hond wordt hier mentaal behoorlijk door uitgedaagd en zal dus na een paar puzzels oplossen duidelijk een stukje rustiger zijn.

 

Nina Ottoson maakt allerlei soorten puzzels voor honden van makkelijk tot moeilijk! Je begint dus bij een makkelijke puzzel zodat je hond het principe leert en gaat steeds een stapje moeilijker. In het onderstaande filmpje staat de puzzel 'Dog Twister' uitgelegd.

 

Hond, kong, dogsblog
Denkwerk, dogsblog, hond,

3. TUG-A-JAR spel

Dit is een soort trekspelletje waarbij de hond met een flostouw die in een fles zit kan spelen om de snoepjes die in de fles zitten er uit te vissen. Je hond kan dit doen door te schudden, trekken, krabben en ga zo maar door. Als je een heeeel voergerichte hond hebt kan dit spel misschien wel wat frustrerend werken als er niet vaak genoeg een snoepje uit komt.

 

Hoe dan ook zal je hond zeker een tijdje zoet zijn met dit speelgoed. Net als de KONG is dit speelgoed ook een handig managementtool maar anders dan bij de KONG zou ik deze zeker niet zonder toezicht aanbieden vanwege het flostouw wat er in zit. Er zijn namelijk honden die het een uitdaging vinden om deze te slopen.

4. DIY Snuffelmat

Denkwerk spelletjes zijn vaak behoorlijk duur maar je kan ook zelf aan de slag met het maken van denkwerk! Kijk eens of je een fleecekleedje in huis hebt liggen. Deze kun je oprollen met snoepjes er in en je hond kan deze dan uitrollen om de snoepjes te bemachtigen. Heb je een oud fleecekleedje die kapot mag? Maak dan eens een snuffelmat! Hiervoor heb je het volgende nodig:

 

- Fleecekleed

- Ringmat of een gootsteenmatje of iets anders wat hier op lijkt.

- Goede schaar

 

Je knipt het fleecekleed in lange stroken, het mooiste is als je meerdere kleuren fleece hebt. Als je genoeg stroken hebt van ca. 20 cm lengte en ongeveer 2 cm breed dan kun je starten met ze vast te knopen aan de mat. Hoe langer de stroken hoe moeilijker de snuffelmat wordt.

 

Je kan de werkelijke grote van de mat aanhouden voor grotere honden, maar je kan ook de mat door midden knippen voor een kleinere maat hond.

 

Vouw vervolgens een reep deken dubbel en druk deze door het gat in het gootsteenmatje. Trek hem er niet helemaal doorheen. Rijg hem vervolgens door het naastgelegen gaatje. Op deze manier kun je de uiteindes er doorheen trekken en een knoop leggen in de deken. Vul zo het hele matje op.

 

Het is even een tijdrovend werkje, maar als je op een regenachtige middag niks te doen hebt, is het wel een leuk project. Het resultaat is namelijk erg tof en de hond heeft er veel plezier van.

 

 

tugajar denkwerk spelletje hond
Ringmat
Ringmat
Snuffelmat maken
Snuffelmat

Reactie schrijven

Commentaren: 0