Dag 27: DockDogs

DockDogs is in Nederland nog niet heel bekend. Het is een verspringcompetitie waarbij de honden van een Dock zo ver mogelijk het water in springen. De sport is vooral bekend in Amerika, Engeland en Australië maar waait zo langzaam aan over naar Nederland.

De eerste competitie van DockDogs werd georganiseerd door Purina tijdens de Incredible Dog Challenge in 1997. Het is dus nog een hele jonge sport!

Als je een water- en balgekke hond hebt dan is DockDogs echt wat voor hem! Met DockDogs wordt er een bal in het water gegooit waar je hond vanaf het dock achteraan rent en met een overweldigende duik het water in duikt. Dit levert vaak spectaculaire beelden op en de honden krijgen meteen hun beloning, namelijk de bal! Je hoeft ze het dus eigenlijk niet te leren!


Je moet wel vaak je hond even leren dat het niet eng is om het water in te springen. Sommige honden nemen zo een snoekduik het water in maar anderen hebben daar nog wel wat overtuiging voor nodig. Je kan hem in eerste instantie gewoon (vanuit het water) het water in tillen. Daarna kun je eens proberen om samen het water in de springen. Als dat niet werkt kun je ook een keer zijn lievelingsspeeltje het water in gooien en hem met stem aanmoedigen en als hij springt uitbundig te belonen.

De Dock waarvan de honden afspringen heeft een vaste afmeting namelijk 11 tot 12 meter lang, 2,4 m breed en 0,6m boven het water uit.

Logischerwijs zijn er klasses met verschillende afstanden om te springen zodat je met iedere soort hond mee kan doen!

 

De Challenge van vandaag is:
Gooi eens een bal het water in en kijk hoe ver jou hond het water in springt om de bal te halen!


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Cynthia (donderdag, 24 mei 2018 21:41)

    Weet er iemand een club in de buurt van Breda?

    Groetjes
    Cynthia