Dag 25: Balspelletjes

Vandaag gaan we weer lekker spelen met onze viervoeter! Houdt wel de temperaturen buiten in de gaten en als je merkt dat je hond het warm heeft kun je beter vanavond als het koeler is met hem spelen. Vandaag staat in het teken van de balspelletjes!

Spelen is hardstikke leuk en heeft ook veel voordelen! Spel kan een bron van plezier zijn voor u en uw hond. Spel is een "uitlaatklep" voor (u en) de hond; opgebouwde spanningen worden afgereageerd. Spel voorkomt verveling en daaruit voortkomend probleemgedrag en het belangrijkste misschien nog wel; spel verstevigt de band tussen baas en hond

Je hebt honden die zijn geboren met een bal in hun bek! Van die honden die helemaal blij worden als je hun bal uit de kast pakt en hier eindeloos mee kunnen blijven spelen! Je hebt ook honden die zo'n balletje maar niks vinden. Die denken; ga dat ding lekker zelf halen! Deze honden moet je een beetje enthousiasmeren.

 

Dit kun je het beste doen bij je pup, maar dit werkt vaak ook bij volwassen honden!


Probeer als je zo'n ongeïnteresseerde hond hebt in ieder geval bepaalde speeltjes leuk te maken. Je doet dit door ze alleen tevoorschijn te halen als je er mee gaat spelen. Geef je hond even geen aandacht, haal dan het speeltje tevoorschijn en geef je hem alle aandacht die hij wil. Berg het speeltje weer op terwijl het eigenlijk nog leuk was en stop dan ook weer met aandacht geven.

Als je hond eenmaal interesse heeft in de bal kun je EINDELOOS met hem spelen op allerlei diverse plaatsen. Zo kun je de bal in het water gooien, lekker binnen in huis als het regent, je kunt hem een parcours af laten leggen, je kan de bal verstoppen zodat hij hem kan zoeken.

 

De mogelijkheden zijn eindeloos! En er zijn heel veel soorten ballen en speeltjes. Met of zonder piep, zacht, hard ga zo maar door!


De challenge van vandaag is: Doe een balspelletje met je hond! Jullie zullen er beide plezier in hebben!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0