Dag 23: Hondenfotografie

Fotografie is enorm populair! Iedere dag worden er duizenden foto’s gemaakt. Honden zijn een geliefd onderwerp om te fotograferen! Dit kan in een studio, maar ook tijdens hondensporten of tijdens het uitlaten op een mooie locatie!

Hondenfotografie is niet alleen heel erg leuk, maar ook vaak een enorme uitdaging! Echter, blijkt het nog knap lastig te zijn te je hond op een mooie foto te krijgen. Ze zijn snel, zitten vaak niet lang stil en kunnen hard rennen. Dat betekend dat jij snel moet kunnen werken met je camera en vooruit moet kunnen denken. Maar vaak komt de hond niet scherp op de foto of mist er een deel van zijn kop of staart.

Doordat je van de voren nadenkt over wat voor een soort foto je wilt van je hond vergroot je de kans dat je die ook krijgt. Stel je wilt een foto van een hond die zijn bal vangt? Je kan dan goed naar je hond kijken en hoe hij beweegt voor hij de duik maakt. Zo kun je ongeveer timen wanneer je kunt klikken! Op die manier is de kans groot dat er wel een keer een mooie tussen zit. Je kan ook een Burst maken tijdens de sprong, dan maakt je camera heel snel meerdere foto's dus zit er altijd wel een goede bij. Hoe leuk is het om samen met je hond de geheimen van de fotografie te ontdekken?


Is zelf foto's maken niet zo voor je weg gelegd? Dan zijn er genoeg professionele fotografen die met alle plezier een keer een fotoshoot met je hond doen. Het leuke hierbij is dat je vooraf het een en ander kunt bespreken en dat je op zoek kunt naar een leuke manier om je hond vast te laten leggen. Zo kun je er voor kiezen, zoals bij de header, om een typische eigenschap, van je hond naar voren te laten komen.

In de studio wordt je hond vaak erg mooi vast gelegd en heb je een herinnering voor je hele leven! Een goede hondenfotograaf weet hoe hij de hond op de mooiste manier op de foto kan krijgen en werkt met heel veel soorten speeltjes en attributen. Daarnaast kan je in de studio je hond ook met je andere huisdieren op de foto laten zetten! Op die manier heb je altijd iets moois van al je huisdieren!


De Challenge van vandaag is: Probeer vandaag eens te kijken of je jou hond zo mooi op de foto kan krijgen dat hij misschien wel fotolijstwaardig is!

Een extra tip: Probeer eens te spelen met het (zon)licht, er tegen in, er voor uit ect. Veel plezier!!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0