Dag 22: Hoopers

Nu de temperaturen weer wat gedaald zijn kunnen we weer lekker iets actiefs doen met onze honden! Vandaag duiken we in de wereld van Hoopers! Houdt echter wel nog steeds rekening met het weer! Dus lekker s'ochtends en s'avonds met je hond aan de gang als het lekker koel is.

Hoopers is een leuke, nieuwe en volwaardige opzichzelfstaande hondensport. Deze sport is geschikt voor elke hond. De oorsprong ligt bij de sport Agility (behendigheid). Hoopers is een sport met bepaalde fysieke en mentale eisen. De aangepaste hindernissen in Hoopers zorgen voor een minimale lichamelijke belasting voor zowel hond als handler.

Het aanleren van de oefeningen gebeurt 'drukvrij'. Het is tenslotte de bedoeling dat het vooral leuk blijft.

 

Uiteindelijk kan de hond een parcours zelfstandig afleggen op stem- en lichaamsaanwijzingen van de handler, die daarbij op 1 plek blijft staan en dus niet hoeft mee te rennen en zelfs niet hoeft mee te lopen.


Voor Hoopers heb je veel materiaal nodig! Er wordt gebruik gemaakt van de 'poortjes' die letterlijk hoopers heten, tunnels en tonnen waar de hond omheen moet lopen. Van dit alles heb je meerdere nodig om een mooi parcours uit te kunnen zetten.

Doordat je uiteindelijk als handler niet mee hoeft te rennen door het parcours, zoals bij agility, is Hoopers ook zeer geschikt voor mensen die zelf lichamelijk minder vitaal zijn. Dit maakt Hoopers voor een hele brede doelgroep beschikbaar!

 

Ook voor heel veel soorten honden is Hoopers een geschikte sport. Omdat het lichamelijk niet al te belastend is en veel denkwerk bevat kan je met bijna elke hond Hoopers doen! Op Hoopers Nederland staat heel veel informatie en kun je ook kijken waar je Hoopers instructeurs kunt vinden!


De Challenge van vandaag is: Kun jij je hond al door een tunnel of door een klein parcoursje sturen? Oefen dit een paar keer en als je het leuk vind ga dan eens een proeflesje Hoopers volgen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0