Dag 7: Denkspelletjes

Gisteren hebben we met het speuren de hersenen al geactiveerd. Laten we daar vandaag nu eens vrolijk mee verder gaan met denkspelletjes!

Je kan allerlei soorten denkspelletjes bedenken voor je hond. Eigenlijk zijn denkspelletjes een soort 'verrijking' voor ze. In de dierentuin doen ze dit ook vaak bij hun dieren. Zo bieden ze in de zomer bijvoorbeeld bevroren ijsblokken aan aan de zeehonden. Dit levert vaak leuke momenten op. En als dit in de dierentuin goed werkt, waarom dan niet voor je hond? Het hoeft niet moeilijk te zijn! Sterker nog, je kan heel veel denkspelletjes gewoon zelf maken.

Zo kun je bijvoorbeeld een lege eierdoos gebruiken en hier wat snoepjes in doen, of zoals op de foto, een muffinbakvorm met ballen en onder een paar ballen snoepjes verstoppen. Zorg als je hiermee begint dat je makkelijk begint. Laat je hond zien waar je de snoepjes verstopt en help hem soms een klein handje. Een ander idee is een kleedje oprollen met snoepjes erin. Dan moet hij met zijn neus hem afrollen voor snoepjes. Je kan ook in de weer gaan met lege plastic flessen! Dop er af, brokjes er in en een handige hond vist ze er zo uit! Google eens een keer op denkspelletjes maken en je krijgt de wildste ideeën.


Waarom zou je je hond een denkspelletje aanbieden?

Simpelweg omdat het een uitdaging is voor je hond! Je bied hem iets aan waarmee hij lekker bezig kan zijn. En onthoud! Denkspelletjes zijn vermoeiend dus als je hond een paar keer iets heeft opgelost kan het best zijn dat hij gewoon gaat liggen slapen! Zeker ook voor honden die veel aandacht vragen, druk zijn en hard willen werken kun je hem zeker met een denkspelletje op een relatief rustige manier bezig houden.

Je kan ook gewoon denkspellen kopen!

Gelukkig hoef je voor denkspelletjes niet creatief of handig te zijn! Er zijn in de winkels hele mooie intelligentiespellen, denkborden, snuffelmatten, kongs en nog veel meer te koop! Heb je dus even geen inspiratie dan kun je online kijken! Je kunt ook zoeken via internet naar bijvoorbeeld het denkwerk van Nina Ottosson.

Op bijna elk denkspel dat te koop is staat een categorie aangegeven hoe moeilijk het is. Je begint dus bij makkelijk en maakt het steeds moeilijker. Denkwerkspeelgoed wissel je vaak af zodat het een uitdaging blijft!

 

De uitdaging van vandaag is: Maak vandaag eens een denkspelletje en probeer deze samen met je hond op te lossen! Als je hond al verder is in denkspelletjes mag hij deze alleen oplossen. Je mag natuurlijk ook een spelletje kopen!

Denkspelletjes voor puppy's

Zeker als je een pup in huis hebt zijn denkspelletjes een uitkomst! Puppy's zijn namelijk als ze wakker zijn vaak op avontuur om de wereld te ontdekken. Of jou gordijnen. Met denkspeelgoed bied je ze iets aan waar ze lekker druk mee kunnen en mogen zijn en zo blijft (op dat moment) de rest van je huis heel! Een ideaal managementtool dus!


Reactie schrijven

Commentaren: 0