Dag 9: Evenement bezoeken

Het is mooi weer en er is van alles te doen in de zomer! Er zijn een hoop evenementen waar honden welkom zijn en dit kan natuurlijk ook heel erg leuk zijn voor jou en je hond. Toch zijn er ook zaken waar je even rekening mee moet houden voordat je er voor kiest om je hond mee te nemen. 

Als je denkt aan een evenement voor dieren denk ja al gauw aan het Animal Event. Echter wordt er tegenwoordig afgeraden om je hond hier mee heen te nemen. Op de site wordt het volgende er over gezegd: Houd er rekening mee dat een dagje Animal Event vermoeiend kan zijn voor je hond. Heb je een jonge hond of pup, overweeg dan of het niet beter is deze een dagje bij familie of vrienden onder te brengen. Eigenlijk zou je die laatste zin beter kunnen lezen zonder het eerste stukje 'heb je een jonge hond'. Moraal van dit verhaal is: Ken je eigen hond en wees eerlijk tegenover hem. Vind hij de wereld spannend dan is een evenement zoals het Animal Event misschien wel veel te veel voor hem! Dit geldt natuurlijk ook voor honden die andere honden niet zo op prijs stellen. Wanneer kan je je hond dan wel een keer meenemen?

Sommige honden voelen zich als een vis in het water tussen de drukte van de mensen! Hier kan je dus heerlijk mee op pad. Honden die veel op hondenschows komen zijn vaak ook wat meer gewend qua drukte.

 

Verder is het verstandig om de omgeving, de drukte, het weer en de context van het evenement in te schatten. Vooral als het warm is is een evenement bezoeken met je hond heel erg uitputtend. Zorg dan dat hij voldoende rust en water krijgt en een plekje in de schaduw heeft. 


Heb je besloten dat je hond geschikt is om mee te kunnen naar een evenement houdt dan de volgende 'regels' in acht:

- Houd je hond aangelijnd;

- Ruim de hondenpoep op;

- Voorkom ontmoetingen met vreemde honden;

- Geef je hond op tijd voldoende rust;

- Maximale duur uitlaatbeurt hond tot 1 jaar: leeftijd in maanden x 5 minuten;

- Geef je hond voldoende ruimte;

- Geef je hond op tijd voldoende water;

Het leuke aan een evenement bezoeken met je hond is dat je actief mee kan doen met clinics en workshops! Bij grote evenementen moet je vaak van de voren al op geven en bij kleinere kan dit vaak op het evenement zelf. Zo kun je met je hond snuffelen aan allerlei activiteiten zoals speuren, denkwerk, behendigheid, jachttraining en nog veel meer leuke dingen. 


De Challenge van vandaag is: Ga met je hond naar een lokale markt of drukke winkelstraat en kijk goed naar hem wat hij er van vind. Merk je dat hij de mensenmassa to much vindt, doordat hij niet mee wilt, veel gaapt, z'n bek aflikt en andere stresssignalen afgeeft dan is het zitten op een bankje op een afstandje ook prima! Dan weet je dat je je hond met evenementen beter thuis kunt laten. 

Voor de puppen:

Voor puppys geldt dat je ze beter thuis kan laten met een evenement omdat ze gewoonweg nog niet zo lang mogen en kunnen wandelen. Maar je kan de challenge van vandaag zeker ook met je pup doen! Graag zelfs want bij hem is het dan onderdeel van de socialisatie. Let bij je pup heel goed op dat je hem, als hij het spannend vind, steunt door dan afstand van hetgene te nemen dat hij eng vind te laten merken dat hij het goed doet. Niet door hem uitbundig te belonen maar simpel een kriebel achter z'n oor een een normale 'goedzo' is al voldoende!


Reactie schrijven

Commentaren: 0