Dag 1: Wandelen met je hond

Welkom bij de eerste dat van de 30 dagen Dogfun Challenge! We beginnen de challende simpel namelijk met een mooie wandeling! Dit lijkt misschien nogal voor de hand liggend en doe je misschien al vaak met je hond maar ga je ook wel eens een ander rondje dan de drie veilige rondjes die je al kent? 

De meeste mooie wandelroutes zijn routes waarbij je je hond aangelijnd moet houden. Zeker de routes met veel natuur. Maar op Natuurmonumenten staat een kaartje met alle losloopgebieden voor je hond. Maar ook aangelijnd kun je hele mooie en fijne wandelingen maken. Je bent dan tenslotte echt samen en anders wandel je ook maar zo alleen terwijl je hond in de bosjes aan het ravotten is. Wil je meer weten over wandelen aan een slappe lijn? Klik dan hier!

 

De uitdaging van vandaag is: Kijk eens of er een mooie wandelroute bij jou in de buurt ligt en ga er samen met je hond op uit!

 

Wandelen met je pup?

Jonge honden en puppen zijn nog volop in de groei! Hier gaat een hoop energie in zitten en dit betekend dus dat zij sneller vermoeid kunnen raken van wandelen. Houdt dus rekening met uw hond en probeer hem een gepaste wandeling te geven. Voor jonge puppen geld een vuistregel; max aantal minuten wandelen x aantal weken leeftijd pup. Dus een pup van 15 weken mag ongeveer een kwartier actief wandelen.

 

Je kan dit natuurlijk slim indelen door in 5 minuten naar een hondenveldje te lopen waar je hondje even kan uitrusten, snuffelen en misschien spelen. Daarna kun je weer 5 minuten naar huis wandelen. Zie je dat je pup moe wordt til hem dan lekker op en neem hem zo mee naar huis.

 

Let op! Een jonge pup  kan zichzelf letterlijk dood wandelen! Hij zal namelijk altijd moeite blijven doen om bij 'zijn roedel' te blijven! Iets om rekening mee te houden dus. 


Oproep: Respecteer de natuur!!!
Zeker in het voorjaar en in de zomer zijn er veel jonge dieren. Honden met jachtinstinct kunnen buiten jouw zicht om zomaar een ree of ander wild doden. Probeer waakzaam te zijn tegenover jezelf en anderen en wees vooral eerlijk tegenover de natuur. Gaat jou hond makkelijk zijn neus achterna? Dan is het misschien slim om in een bos of natuurgebied waar veel wild loopt hem aangelijnd te houden. Dit kan natuurlijk ook een lange lijn zijn. Alvast bedankt namens de wilde dieren.

Reactie schrijven

Commentaren: 0