Hoera!! Een pup in huis!

Puppy op bed schattig

Na een lange zoektocht is het dan zover! Je zit onderweg naar huis met een klein bolletje geluk op je schoot, in de bench of tussen je benen in de auto. Je geluk kan niet op!

Vol nieuw levensgeluk laat je je kleine engeltje los in je nieuwe woning en kwispelend en snuffelend ontdekt hij zijn nieuwe wereld. Je hangt je jas op en je loopt terug de woonkamer in en voor je er erg in hebt is het al begonnen! Je valt van je roze wolk en ziet het eerste plasje al liggen en komt tot de conclusie: Die pup, das meer werk dan ik dacht!

Maar wat komt er nu eigenlijk allemaal bij kijken?
Allereerst valt of staat het succesvol opvoeden van een hond bij een goede voorbereiding. Voordat je een hondje kiest is het goed om te kijken waar hij vandaan komt, uit een gezin of van een boerderij. Ook is het slim om even te checken of beide ouderdieren aanwezig zijn en te vragen naar het karakter van de beide honden. Het gedrag van de ouderdieren is iets wat zeker een rol speelt voor je pup. Als je een angstige moederhond hebt is de kans groter dat jou pup de wereld ook wat spannender vind.

 

Moeder puppies melk drinken

Wil je een echte rashond?

Laat je dan vooral niet verleiden door alle mooie promotieteksten die in de rasomschrijvingen staan maar lees vooral goed tussen de regels door. Als er staat dat een ras werkwillig en actief is dan is het misschien geen geschikte hond voor in een flat met een paar wandelingen. Deze hond wil namelijk werken! En het liefste voor jou! Maar dat dat helpen voor hem in jou flatje betekend dat hij de bank opnieuw decoreert vind jij als eigenaar vaak iets minder leuk. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar een ras dat bij jou en je levensstijl past. Misschien kun je eens een kijkje nemen op een hondenshow en in gesprek komen met diverse fokkers. Zij kunnen je van alles vertellen over hun hondenrassen.

 

Wat kan je thuis al vooraf regelen?

Voordat je pup komt is het belangrijk om na te denken waar 'zijn' plek in huis komt. Het beste is dit een plekje dicht bij de rest van het gezin en vooral niet op de tocht. Hier kan je bijvoorbeeld een bench of een mand neer leggen. In een andere blog wordt duidelijk uitgelegd waarom een bench in eerste instantie misschien handiger is dan een open mand. Ook moet je een plekje hebben voor de hond waar zijn voer en drinkbak staat en zorg dat je genoeg speeltjes en kauwmateriaal hebt. Een geweldig speeltje is de KONG©! Hierin kan je lekkere pate smeren en zo is je hond lekker even druk met sabbelen. Voor puppies is dit ook vermoeiend en vallen ze na het sabbelen op de KONG© heerlijk in slaap! Zorg ook dat je een kleedje of speeltje mee uit het nest mee hebt met een voor de pup bekende en vertrouwde geur. Meestal is dit een stukje deken uit het nest.

 

En daar is hij dan! Waar je op moet letten:

Als je pup eenmaal in huis is, is het belangrijk om ogen in je achterhoofd te hebben! En vooral goed in de gaten te houden dat je je pup op tijd de mogelijkheid heeft om buiten te plassen en te poepen. Daarnaast is het slim om je gordijnen hoger weg te hangen zodat hij deze niet kapot kan kauwen. Blijf kijken naar creatieve oplossingen om te voorkomen dat je pup succes boekt met ondeugende dingen en beloon vooral zo veel mogelijk al het goede gedrag! Komt je pup netjes als je hem roept, beloon dit uitbundig door even met hem te spelen als hij dit leuk vind of geef hem iets lekkers.

 

In een latere blog wordt verder ingegaan op het opvoeden en trainen van je (jonge) hond en hoe honden eigenlijk leren! Voor nu wens ik alle jonge hondeneigenaren veel plezier en succes met het opvoeden van je jonge hond! En vergeet vooral niet te genieten van je kleine bolletje geluk!

 

Puppy kauwen speelgoed

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Natasja (vrijdag, 17 juni 2016 10:02)

    Duidelijke tekst! Bedankt!

  • #2

    Adrienne (zaterdag, 18 juni 2016 21:27)

    Je eerste dogblog!!! Gefeliciteerd!!